Vecinii lui Vișinescu, la spital după ce i-au acceptat cu forța provocarea Acid Bucket Challenge

Noapte agitată în secțiile de primiri urgențe ale spitalelor bucureștene, unde s-au prezentat brusc numeroase persoane cu arsuri severe pe corp, cu precădere în creștetul capului. Victimele au povestit medicilor că sunt vecini de palier, de bloc și chiar de cartier cu torționarul Vișinescu, inițiatorul unui demers lăudabil. Cu vorbe creștinești, din care n-au lipsit Christoșii sau bisericile, acesta îi convinsese să le toarne găleți în cap, pentru o cauză nobilă: salvarea de la linșajul mediatic a foștilor torționari din închisorile comuniste.

Cuprinși subit de o generozitate fără nici o legătură cu teama pentru propria viață, vecinii au acceptat provocarea. Nu mică le-a fost mirarea sau usturimea când au constatat că în găleți se afla nu apă cu gheață, ci acid sulfuric, var nestins sau chiar cărbuni încinși. Deși începuseră să sfârâie purulent și să-și prindă urechile-n dinți ca să nu le cadă pe jos și să se murdărească, vecinii n-au îndrăznit să se împotrivească: nu poți spune NU unui astfel de gest caritabil, mai ales dacă ești legat de calorifer și cu călușul în gură, cum a fost situația multora.

Cei mai generoși au donat chiar câte un organ intern pentru cauza nobilă, apoi au nominalizat alți vecini pentru provocare, indicându-i cu cioturile degetelor rămase. „Știam de acțiunea asta, văzusem pe net și chiar voiam să fac și eu, că-mi place să ajut oamenii. M-am mirat un pic atunci când domnul Vișinescu, în loc să-mi toarne gheață, m-a băgat cu capul până la fund într-un lighean cu tăciuni aprinși. Dar am zis că de!, dumnealui e în vârstă, cunoaște mult mai bine obiceiurile și tradițiile astea”, spune un vecin, numărându-și doi dinți.

Scris de Harald
2 septembrie 2014 13:09
Citește mai mult despre: ice bucket challenge

Alte articole

Vezi mai mult