Vești bune! Birturile mai vechi de 10 ani pot participa la Noaptea Muzeelor

Informații de ultimă oră extrem de importante acum când mai sunt doar câteva ore până la începerea importantului eveniment cultural „Noaptea Muzeelor”. O decizie a Ministerului Culturii confirmă că birturile mai vechi de 10 ani pot fi considerate muzee și pot astfel participa la acest eveniment.

„Tot ce trebuie să facă un birt pentru a fi declarat muzeu e să dovedească faptul că au avut deschis în ultimii 10 ani și să pună un analfabet la poartă care să ceară cinci lei la intrare. Odată intrați vizitatorii pot admira de bună voie exponatele sau pot cere ajutorul unui muzeograf care să le recomande ceva de băut”, spune Decebal Popescu, referent în cadrul Direcției Muzee și Expoziții din cadrul MC.

Până la această oră 48.000 de birturi din România au solicitat atestare ca muzeu și după aprobări țara noastră va fi cea mai cultă țară din Uniunea Europeană având câte un muzeu la fiecare două străzi. „Este o dovadă clară că setea românilor pentru cultură nu poate fi stăvilită de niciun eveniment extern sau intern”, spun specialiștii Ministerului Culturii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

12 iunie 2021 13:56
Citește mai mult despre: birt noaptea muzeelor

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult