Veşti bune! Cercetătorii au încrucişat porcul cu girafa, obţinând un porc cu 2 metri de ceafă

Data viitoare când îi cereţi chelnerului un metru de ceafă la grătar, s-ar putea să primiţi chiar doi! Cercetătorii Institutului de Genetică “Sergiu Cantacuzino” de pe Dealul Negru de lângă Râmnicu Vâlcea au reuşit să împerecheze un porc şi o girafă, obţinând un porc la fel de gustos, dar cu foarte multă ceafă.

Animalul, spun oamenii de ştiinţă, poate paşte din copaci ca o girafă, dar şi râma în pământ ca un porc. “Totuşi, cel mai bine e să fie hrănit dintr-o troacă suspendată la o înălţime de doi, trei metri, ca să facă muşchi în zona cefei”, explică Decebal Popescu, genetician şi bucătar.

După ce se stabileşte dacă hibridul cu ceafa de 2 metri se va numi porafă sau girorc, acesta va ajunge şi pe mesele românilor. “O specialitate foarte apreciată la noi în laborator este şoriciul de pe gâtul porcului-girafă, care împrumută de la girafă coloritul spectaculos şi de la porc frăgezimea ieşită din comun”, îşi laudă Popescu opera de artă.

Scris de Vasile
23 februarie 2015 10:02

Articole asemanătoare

Vezi mai mult