Veşti bune! Cercetătorii au încrucişat porcul cu girafa, obţinând un porc cu 2 metri de ceafă

Data viitoare când îi cereţi chelnerului un metru de ceafă la grătar, s-ar putea să primiţi chiar doi! Cercetătorii Institutului de Genetică “Sergiu Cantacuzino” de pe Dealul Negru de lângă Râmnicu Vâlcea au reuşit să împerecheze un porc şi o girafă, obţinând un porc la fel de gustos, dar cu foarte multă ceafă.

Animalul, spun oamenii de ştiinţă, poate paşte din copaci ca o girafă, dar şi râma în pământ ca un porc. “Totuşi, cel mai bine e să fie hrănit dintr-o troacă suspendată la o înălţime de doi, trei metri, ca să facă muşchi în zona cefei”, explică Decebal Popescu, genetician şi bucătar.

După ce se stabileşte dacă hibridul cu ceafa de 2 metri se va numi porafă sau girorc, acesta va ajunge şi pe mesele românilor. “O specialitate foarte apreciată la noi în laborator este şoriciul de pe gâtul porcului-girafă, care împrumută de la girafă coloritul spectaculos şi de la porc frăgezimea ieşită din comun”, îşi laudă Popescu opera de artă.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
23 februarie 2015 10:54
Citește mai mult despre: ceafa genetica girafa porc

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult