Vești bune! Dacă sfințești șaorma cu 50 de lei ai voie să o mănânci și în post

Dumnezeu e inflexibil, dar cu Patriarhul Daniel poți să te înțelegi! Biserica Ortodoxă a anunțat că românii care vor neapărat să țină postul Paștelui pot acum să profite de o regulă nouă. Dacă sfințești șaorma cu 50 de lei ai voie s-o mănânci și în post! Taxa de sfințire se poate achita atât în lei cât și în euro, dar atenție, nu se dă rest indiferent de bancnota pe care o dai.

Concret, la fiecare șaormărie va fi postat fie preotul din parohia de care aparține șaormăria, fie un diacon sau târcovnic cu găletușa de aghiazmă. În schimbul taxei modice de 50 de lei, toți românii care vor șaorma dar nu vor să se spurce în post vor beneficia de o sfințire rapidă.

”Acum se vor vedea și cine sunt adevărații păcătoși, pentru că de azi înainte cu de toate înseamnă și cu sfințire. Cei care vor cere șaorma fără sfințire vor sta la o coadă separată, ca veganii”, precizează sfinția sa Onufrie Rîuleț de la BOR. Acesta a dezvăluit că programul de sfințire va fi extins și în curând vor fi lansați cârnații cu mir, caltaboșul cu tămâie și porcul împănat cu anafură, toate de post.

Scris de Ionut
12 martie 2023 09:05
Citește mai mult despre: BOR Patriarhul Daniel șaorma

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult