Vești bune de la ISU. Norul toxic de la Azomureș se îndreaptă spre Secuime

Cei de la ISU i-au liniștit pe români și i-au asigurat că nu există niciun risc după explozia care a avut loc azi-noapte la combinatul chimic Azomureș. „Dimpotrivă, s-ar putea să avem chiar vești bune“, au spus cei de la ISU. „Din estimările noastre, norul este toxic și se îndreaptă spre Harghita și Covasna. În câteva ore ar trebui să fie acolo.“

Ro-Alertul și-a făcut și el datoria și le-a recomandat tuturor locuitorilor din Secuime să stea cu geamurile larg deschise și să inspire adânc ori de câte ori au ocazia în următoarele 24 de ore. Mesajul i-a iritat însă pe membrii unui ONG, care acuză autoritățile de neglijență, pentru că în Harghita și Covasna sunt și urși, nu doar unguri.

În aceste momente, strategii ISU caută o metodă prin care să controleze traseul norului toxic și după ce iese din Secuime. Există însă două tabere adverse în cadrul ISU, una care susține că norul ar trebui să continue spre Buzău, în timp ce cealaltă insistă pentru Prahova. Cel mai probabil se va obține un compromis și norul va fi împărțit în două, ca să ajungă în ambele județe.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
7 iulie 2021 13:00
Citește mai mult despre: ISU Secuime

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult