Vești proaste! Acciza pe benzină va fi aplicată și pălincii: ”Are aceeași cifră octanică”

Guvernul nu mai știe de unde să scoată bani! O dovedește un nou ordin de ministru, emis de ministerul Finanțelor, care introduce obligativitatea plății accizei pentru combustibil și de către utilizatorii de pălină. Cel mai afectat va fi consumatorul final care va resimți o creștere de 30-80 de bani la prețul țoiului de pălincă.

Conform notei justificative depusă la minister, pălinca poate fi considerat, fără probleme, combustibil, în primul rând datorită cifrei octanice ridicate, câteodată mult peste zeama ce se vinde în benzinării. ”Dacă-i dai unui ardelean un păhărel de pălincă dimineața, are energie de funcționare pentru cel puțin 4 ore. Dacă-i dai benzină nu este atât de vioi”, a explicat un specialist fiscal problema.

Noua acciză pe pălincă va intra în vigoare de la 1 aprilie iar ecologiștii speră că scumpirea combustibilului va duce la o reducere a consumului și o reorientare spre tehnologii mai eco, nepoluante.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
20 martie 2014 09:03

Alte articole

Vezi mai mult