Vești proaste de la meteorologi! Avem vreme de noiembrie în noiembrie

ANM are veşti proaste pentru milioane de români care se aşteptau la soare şi căldurică: urmează aproape o săptămână de vreme de noiembrie, în plină lună noiembrie. Mai mult, vremea de noiembrie din noiembrie s-ar putea să fie urmată, de la 1 decembrie, de o vreme de noiembrie ceva mai friguroasă sau chiar de vreme de decembrie în toată regula.

În exclusivitate, meteorologii au dezvăluit şi cum ajung la aceste prognoze complexe. „Primul indiciu e calendarul. Dacă te uiţi în el şi scrie noiembrie, cel mai probabil afară e vreme de noiembrie. Uneori e vreme de octombrie, dar numai pe la începutul lui noiembrie, iar acum am trecut de mult de jumătate”, explică Marcu Anton, şeful direcţiei Toamnă Târzie în cadrul ANM Tecuci.

„Vremea de noiembrie e caracterizată prin ploi, uneori lapoviţă, temperaturi în scădere, ceaţă. Cum e adesea în noiembrie. De-aia se şi cheamă ‘vreme de noiembrie’. De fapt, ‘br’ din cuvântul noiembrie vine de la ‘brrr’ – şi de asta ţinem cont când alcătuim prognoza meteo”, adaugă specialistul.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
24 noiembrie 2021 08:11
Citește mai mult despre: ANM meteo noiembrie

Alte articole

Vezi mai mult