Victor Ponta: „Vom relansa industria prin deschiderea de fabrici de diplome”

Victor Ponta a anunţat azi planul său de relansare a industriei româneşti, pe care urmează să îl propună şi delegaţiei FMI. „Vrem să deschidem, până la finele anului, fabrici de diplome în toate oraşele ţării şi chiar în câteva comune mai mari”, spune prim-ministrul, „pentru că e absolut anormal ca doar Capitala să aibă Spiru Haret”. În acest scop, Ponta a nominalizat la Ministerul Educaţiei cei mai competenţi specialişti – Corina Dumitrescu, apoi Ioan Mang – şi le-a cerut să ia măsuri pentru ca Bac-ul să fie cât mai uşor, astfel încât fabricile de diplome să-şi găsească uşor clienţi pentru marfa lor.

„Fabricile de diplome pe care le avem deja în funcţiune – Spiru, Dimitrie Cantemir, Petre Andrei, Avram Iancu – pur şi simplu nu mai fac faţă”, a explicat premierul situaţia actuală. „În primul rând, tipografiile nu mai au destul carton pentru atâtea diplome, ba chiar s-a ajuns, din cauza oboselii celor care le tipăresc, să apară greşeli de ortografie pe diplome – bine oricum că majoritatea absolvenţilor nu ştiu să citească şi nu-şi dau seama.”

„E nevoie de mai multă organizare”, continuă Ponta, „ca să putem oferi oamenilor diplome ca lumea, făcute în fabrici, pe bandă rulantă, nu diplome artizanale, de proastă calitate, cărora le cade ştampila după o săptămână.”

Scris de TNR
8 mai 2012 11:05

Alte articole

Vezi mai mult