Viitorii părinţi vor putea afla numele copiilor încă din luna a treia de sarcină!

Premieră medicală românească! Neonatologii clujeni au pus la punct „ecografia de nume”, graţie căreia viitorii părinţi vor putea şti numele copilului chiar din luna a treia de sarcină. În acest fel, ei vor putea decide împreună cu medicul dacă să păstreze sau nu copilul în cazul în care se dovedeşte că acesta are un nume extrem de urât sau de comun.

Profesorul universitar Ioan Pop ne explică: „Mulţi părinţi sunt dezamăgiţi când copiii lor se nasc cu nume banale precum Andrei, Gabi, Andreea sau Radu. Eu însumi am suferit ani buni de handicapul unui nume extrem de comun, cu greu am depăşit această problemă, nimeni nu credea că o să intru la facultate sau că o să trec de 30 de ani. Ecografia de nume va preveni asemenea probleme: dacă medicul vede că ceva nu e în regulă cu numele şi că există riscuri ca micuţul să se iasă cu un nume precum Cotizo sau Iolanda, medicul le va recomanda părinţilor fie o întrerupere, fie, dacă îşi permit, o operaţie extrauterină de schimbare a numelui. Trebuie să atrag atenţia că aceasta din urmă prezintă riscuri, copilul putând chiar ca urmare a unei asemenea intervenţii, să se nască cu două nume”.

Există însă şi dezavantaje: dacă copilul nu e bine poziţionat sau numele nu e suficient format, ecografia ar putea să dea rezultate eronate. Părinţii ar putea astfel să creadă că vor avea un mic Alexandru iar câteva luni mai târziu, când numele e complet format, să descopere că au de fapt un Andrei.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
30 noiembrie 2011 14:04

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult