Vile de lux, înălţate ilegal de milionari italieni în mijlocul unei tabere de ţigani lângă Roma

Incident scandalos într-o periferie rău-famată a Romei! Mai mulţi bogătaşi italieni şi-au încropit peste noapte, absolut ilegal, vile de lux printre corturile, rulotele şi căruţelor ţiganilor de origine română care stăteau aici. Bulibaşa s-a plâns deja autorităţilor locale că atitudinea si comportamentul celor care si-au instalat adevărate palate pe raza taberei lui de corturi îl privează de a se mai putea bucura de aerul curat, linistea, armonia şi ordinea care existau în această magherniţă împuţită până la sosirea bogătaşilor italieni.

“M-am trezit într-o dimineaţă cu o oroare de palat în stil renascentist chiar lângă căruţă” spune supărat unul din membrii comunităţii de ţigani români. “Am fost aşa de supărat că nici nu le-am spart casa în semn de ospitalitate. Şatra asta de milionari să facă bine se întoarcă înapoi în luxul de unde au venit, dacă nu, chem autorităţile să-i demoleze. Noi suntem aici, la marginea Romei, de ani buni, nu pot veni toate scursurile de italieni să ne dea la o parte ca şi cum ar fi ţara lor.”

Nici bulibaşa nu e deloc încântat de noii vecini: „Peste tot dai de limuzine, de servitori care curăţă, e un adevărat focar de curăţenie, nici nu mai putem să ne lăsăm copii pe stradă. Noi înţelegem că ăsta e modul lor tradiţional de viaţă, dar nici aşa… Nu mai spun că ne distrug şi imaginea, cum să mai cerşeşti cu bogătanii ăştia lângă tine? Cred că o să pun pe cineva să înveţe să scrie şi să citească ca să putem trimite o petiţie la guvernul italian.”

Scris de TNR
11 ianuarie 2012 14:01

Alte articole

Vezi mai mult