Vin zăpezile! ISU Buzău a închis mai multe birturi fiindcă nu aveau intrări de urgenţă

O catastrofă de proporţii a fost evitată în ultimul moment, spun reprezentanţii ISU Buzău, care au închis recent mai multe birturi, bodegi, cârciumi, crâşme, taverne, spelunci şi baruri de zi care nu respectau normele de proiectare.

Multe dintre aceste localuri, spun pompierii, nu deţineau intrări de urgenţă, astfel încât sătenii ar fi putut avea probleme să pătrundă în incinta birtului în cazul unei inundaţii, al unei căderi masive de zăpadă sau al unui alt dezastru natural.

“Nu trebuie să uităm niciodată incidentul tragic de la Tecuci, din 1993, când o viitură complet neprevăzută a provocat o busculadă la uşile unui birt. Sute de oameni încercau să intre în acelaşi timp. Câţiva n-au reuşit şi au fost luaţi de jandarmi să care saci de nisip”, povesteşte, cu lacrimi în ochi, un angajat ISU Buzău.

“De atunci, în toate judeţele locuite de moldoveni, inclusiv al nostru, s-a dat lege ca fiecare cârciumă să aibă cel puţin patru intrări de urgenţă, respectiv tuneluri care o leagă de biserică şi de primărie, pentru a facilita accesul cetăţenilor în cazul unor situaţii neprevăzute”, adaugă pompierul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
27 noiembrie 2015 08:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult