Viorel Lis explică dezastrul de la bursă: “Nu mai dă aparatul!”

Reputatul economist Viorel Lis lămureşte prăbuşirea Bursei de valori Bucureşti de astăzi: “A fost cineva înainte care a avut noroc şi a luat jackpotul, şi acuma aparatul n-are cum să mai dea. Cel mai bine e să schimbi cazinoul cu totul, n-are sens să mai stai pe-acolo, pierzi timpul”, explică Lis.

Viorel Lis i-a liniştit pe investitorii americani: “Totul e să iei lucrurile cu calm, nu să intri în panică şi să începi să scoţi banii rapid din aparat, că se produc busculade. Cel mai bine e să accepţi pierderea, că aşa e la aparatele astea. Mergeţi la bursele mari din State, în Vegas, în Atlantic City şi vă întoarceţi după ce trece vânzoleala asta. În România aparatul tot va da la un moment dat”.

Viorel Lis a condamnat imixtiunea politicului la Bursă: “Aparatele nu trebuie influenţate de Guvern, că pe urmă nu mai intră cărţile care trebuie. Ele se reglează singure”. Şi Oana Lis a remarcat că a picat Bursa Bucureşti: “Azi Viorel a venit foarte cătrănit acasă şi a adus cu 20% mai puţine felii de parizer decât de obicei, semn că avea acţiuni la o bancă şi aparatul i le-a topit”.

Scris de Ionut
19 decembrie 2018 15:12
Citește mai mult despre: Bursa de Valori pacanele viorel lis

Alte articole

Vezi mai mult