Vrei să cumperi o mașină? Trebuie să fii într-o zodie compatibilă cu vânzătorul!

Reguli noi la contractele de vânzare-cumpărare auto. Cei care vor să cumpere sau să vândă o mașină trebuie să fie într-o zodie compatibilă cu partenerul de tranzacție. În primul și în primul rând, vânzătorul trebuie să obțină un certificat zodial care să ateste dacă este într-o zodie de aer, de pământ, de foc sau de apă, lucru care trebuie menționat neapărat în anunțul de vânzare.

Cumpărătorul trebuie să fie atent la autenticitatea certificatului zodial, dar și să obțină o adeverință de zodie compatibilă înainte de a semna contractul, care altfel devine nul și înmatricularea mașinii va fi imposibilă, avertizează Serviciul Înmatriculări.

De exemplu, începând de azi sunt imposibile tranzacțiile între cei din zodia Rac și cei din Scorpion, pentru că ambele zodii au clești și se ciupesc reciproc, ori la preț, ori la kilometrii reali. Dacă de exemplu sunteți în Berbec și vreți să vindeți mașina cuiva în Pești, trebuie să găsiți un cumpărător în Săgetător, care apoi s-o înstrăineze către cel în zodia cealaltă.

”Mare atenție la samsarii cu certificat fals de zodie, care vă momesc cu zodii compatibile, pentru că la RAR se verifică seria de șasiu și dacă vă prinde că el e în Gemeni și cumpărătorul în Taur, s-a terminat, se radiază pe loc”, declară Decebal Popescu, consultant vânzări la Karma Automotive din Capitală.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
26 mai 2023 14:30
Citește mai mult despre: înmatriculare mașină rar vânzare zodie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult