Vrem să interzicem coridele, dar în România se păstrează un obicei mult mai barbar: nunţile cu dar!

Pretindem că ne impresionează suferinţa animalelor, dar faţă de concetăţeni nu avem nicio compasiune! Facem petiţii pe Facebook să salvăm taurii de la coridă, dar neglijăm total nunţile cu dar din România, un obicei pe cât de penibil, pe atât de crud și barbar.

”Suntem complici la o barbarie care distruge vieţi! Măcar taurul e cât de cât previzibil, dar stai cu el în arenă doar o jumătate de oră, nu 40 de ani! Și sunt perioade în care ești extrem de vulnerabil, de exemplu când dormi. Ați mai văzut coridă la care toreadorul să doarmă cu taurul în pat?”, explică Decebal Popescu, expert în maritologie.

Studiile arată că un toreador își riscă doar viața la coridă, în timp ce o nuntă românească tipică, cu dar, durează până la 3 zile și îți poate distruge reputația, pentru că vei fi considerat un cocalar tot restul vieții. Aceleași studii demonstrează și că de multe ori nuntașii beau foarte mult în timpul nunții pentru că vor să uite experiența și că mulți ar prefera să lupte cu un taur decât să mai participe la așa ceva.

Scris de Ionut
12 iulie 2016 00:07
Citește mai mult despre: coride nunta tauri

Alte articole

Vezi mai mult