Vulcanul din Islanda își dezvăluie secretul: „În fiecare dimineață fac o lavă”

Un vulcan a intrat în erupţie la circa 40 de kilometri de capitala Islandei, Reykjavik, vineri, a anunţat Agenţia meteorologică islandeză, în timp ce un nor roşu lumina cerul şi a fost stabilită o zonă de interdicţie a zborurilor, notează AFP. Erupția vine după ce zeci de mii de cutremure au avut loc în ultimele săptămâni în apropierea capitalei Islandei.

Seismologii s-au întrebat, firește, ce l-a făcut pe acest vulcan din sistemul vulcanic Krysuvik, situat la sud de muntele Fagradalsfjall, să erupă așa, fără motiv iar acesta și-a dezvăluit secretele. „În fiecare dimineață mă trezesc piatră, că încă sunt un vulcan tânăr. Fac o lavă și apoi mai dorm un pic”, a detaliat vulcanul, mărturisind că sunt cazuri în care mai face o lavă și seara, să doarmă liniștit.

Specialiștii spun că nu este nimic neobișnuit să mai faci o lavă dimineața și că în felul acesta vulcanul este mai puțin nervos și mai pus pe explozii necontrolate. Dealtfel, geologii islandezi se așteptau la acest răspuns mai ales că înainte de erupție au observat apariția a numeroase coșuri de fum pe versanții vulcanului.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

24 martie 2021 08:40
Citește mai mult despre: islanda lava vulcan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult