Zăcământ uriaş de Coccolino, descoperit în apropiere de Mizil

Un zăcământ de Coccolino de dimensiuni considerabile a fost descoperit lângă Mizil, anunţă o echipă de geologi. Aceştia investigau de câţiva ani zona, după ce mai mulţi indicatori clari ai prezenţei unui depozit natural de Coccolino fuseseră semnalaţi de locuitori.

“Urşii din pădurile învecinate aveau un comportament ciudat”, declară un cercetător. “Deveniseră foarte blânzi: veneau noaptea în curţile oamenilor şi, în loc să fure găini, adulmecau rufele întinse la uscat. În plus, numeroase femei remarcaseră cu uimire că soţii lor se întorceau de la muncile câmpului din ce în ce mai pufoşi şi mirosind a proaspăt, un semn că apa izvoarelor din zonă e contaminată cu Coccolino.” Dacă studiile de fezabilitate sunt favorabile, sondele de Coccolino ar putea începe extracţia în 2014.

Mizilenii mai bătrâni nu se arată însă deloc surprinşi: “Din moşi-strămoşi ştim că există mult Coccolino sub dealurile astea. Îl ţin minte şi acum pe bunicul îngropându-şi flaneaua la ceas de seară, când o scotea a doua zi puteai să juri că-i de caşmir”, povesteşte un localnic.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
20 octombrie 2012 08:10

Alte articole

Vezi mai mult