Zeci de localităţi inundate după ce hidrocentrala Porţile de Fier a organizat Ziua porţilor deschise

Ceea ce se dorea a fi un demers nobil a dus la un veritabil dezastru pentru locuitorii satelor şi oraşelor din lunca Dunării! Mii de români, sârbi şi bulgari şi-au văzut culturile şi acareturile distruse, transmit autorităţile, după ce personalul hidrocentralei Porţile de Fier a organizat prima Zi a porţilor deschise din istoria sa.

“Într-adevăr, după zeci de ani ne-am decis să facem şi noi Ziua porţilor deschise, ca orice instituţie care se respectă”, spune Decebal Popescu, frenologul hidrocentralei Porţile de Fier I. “Aşa că am deschis porţile şi inevitabilul a avut loc. Ne pare rău că atâtea mii de oameni au avut de suferit. Acum ce pot să spun, când o face un muzeu, nu se revarsă trei milioane de metri cubi de apă, dar sigur apar şi acolo probleme de altă natură.”

“Mi-a luat viitura şi găinile, şi lemnele pentru iarnă, dar nu pot să zic că sunt supărat”, a declarat un mic agricultor din Turnu Severin, refugiat pe acoperiş. “Pesemne că a fost plin de turişti la Ziua porţilor deschise, ceea ce ajută cu siguranţă la creşterea economică. Sper doar să fi venit cu toţii pregătiţi corespunzător, cu colaci şi veste de salvare.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
14 august 2013 10:51

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult