Zeci de migranţi, salvaţi la Vama Veche. Erau cât pe-aci să se cazeze!

Nave ale Gărzii de Coastă Constanţa şi ale ARSVOM au intervenit astăzi pentru salvarea unei nave cu migranţi, la bordul căreia se află 60-80 de persoane, între care şi copii. Ambarcaţiunea a fost adusă în Portul Constanţa, iar migranţii sunt coborâţi.

Nava a fost găsită la 25 de mile marine travers de Vama Veche, în apropierea frontierei cu Bulgaria. Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, la bordul ambarcaţiunii turceşti sunt circa 70 de persoane. Vasul cu migranţi a fost observat de nava de patrulare a Gărzii de Coastă în noaptea de joi spre vineri, când s-a constatat şi că ambarcaţiunea este foarte aglomerată şi nu are suficiente mijloace de siguranţă.

„Este vorba de mai mulți imigranți sirieni care riscau să se cazeze în Vama Veche. Oamenii au fost, evident, păcăliți de un ghid pe care l-au plătit generos, care le-a promis că îi duce într-o stațiune mișto, și în loc să-i ducă în Krapets voia să-i lase în Vamă”, a declarat comandatul pazei de coastă. Ambarcațiunea cu victime este din lemn şi are circa 14 metri lungime, comandantul fiind turc. Acesta va fi deferit Curții Internaționale de Justiție de la Haga.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
19 august 2022 17:01
Citește mai mult despre: Constanta migranti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult