Vizita Papei a provocat un pelerinaj impresionant nu doar în Secuime, ci și pe litoral. Zeci de mii de pelerini au așteptat cuminți în față la Papa la Șoni să-și primească sfânta ciorbă pentru dregerea tuturor păcatelor nocturne, care ”au fost numeroase și la halbă”, potrivit unui pelerin.Vama_Veche_1_Mai.jpg

Plini de fervoare creștină, foarte mulți pelerini au venit în genunchi de la mare distanță, unii chiar dinspre bulgari, unde au fost duși de curent după ce au intrat beatificați în mare. 

”S-a văzut modestia acestor pelerini, care erau în marea majoritate desculți, maxim în niște șlapi, iar hainele erau sărăcăcioase și multe femei erau topless, atât de credincioase erau”, spune un martor ocular vizibil impresionat de puterea credinței.

Întreaga zonă din Vamă este împânzită de credincioși care par adânciți în meditație profundă: sunt cu capul pe masă și mormăie ceva, probabil o rugăciune să le treacă durerea de cap.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Sunday, 02.06.2019 10:11 Social

National Cinematografic