Zeci de militari trimişi la Ţăndărei au rămas peste noapte fără uniforme şi puşti

Potrivit reprezentanţilor autorităţilor din Ialomiţa, aproximativ 23 de militari au ajuns vineri în Ţăndărei şi, alături de jandarmi şi poliţişti, vor verifica respectarea măsurilor impuse prin ordonanţe. Aceștia se alătură celorlalți militari aflați deja în zonă pentru că situația a scăpat de sub control.

„Din 45 de persoane confirmate la nivel de judeţ într-un timp foarte scurt, 29-30 sunt numai de acolo. Dintr-un număr de 5 decedaţi la nivel de judeţ, 4 sunt numai de acolo. Totodată, doar acolo au dispărut arme, muniție, uniforme și chiar șenilele de pe un tanc”, a declarat prefectul județului Ialomița pentru Mediafax.

MApN încearcă acum recuperarea efectivelor militare și a aplelat chiar și la colonelul Decebal Popescu, negociator NATO pentru situații de criză, care a mai fost în misiuni în Angola, Irak și Afganistan. Acesta va încerca să obțină un preț bun de la omul de pe Olx care vinde, printr-o coincidență, arme, muniție, uniforme militare și șenile de tanc, toate „obținute de la dezmembrări”. Acesta susține că acceptă și schimburi, adică apartament de două camere în Slobozia sau mașină, plus diferența.

Scris de Ef
3 aprilie 2020 13:04
Citește mai mult despre: armata

Alte articole

Vezi mai mult