Zeci de şcoli rămân închise pentru că nu pot asigura elevilor cârciumi corespunzătoare

Deşi majoritatea elevilor au putut ciocni astăzi un pahar în cinstea noului an şcolar, zeci de unităţi de învăţământ din întreaga ţară nu au primit încă autorizaţie de funcţionare pentru că nu pot asigura tinerilor care le frecventează baruri de zi, cârciumi sau terase corespunzătoare.

“Barurile din apropierea multor şcoli sunt un veritabil pericol pentru elevi”, au declarat surse oficiale. “Elevii chiulesc în condiţii improprii. La cârciuma unui grup şcolar din Teleorman, de exemplu, din 12 tipuri de băuturi alcoolice înscrise în meniu, doar 3 erau pe stoc. Berea era peste temperatura considerată acceptabilă iar vodca era îndoită cu apă.”

Cea mai gravă situaţie se înregistrează în mediul rural, unde mai multe unităţi de învăţământ nici măcar nu dispun de un bar propriu. “Elevii sunt nevoiţi, uneori, să parcurgă kilometri pe jos până la o cârciumă, deşi legea prevede să se vândă alcool pe o rază de 500 metri în jurul fiecărei şcoli”, a afirmat un inspector şcolar. “În aceste condiţii, primăriile ar trebui să asigure copiilor măcar un microbuz în care să bea, mai ales pe timpul iernii.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
17 septembrie 2012 18:09

Alte articole

Vezi mai mult