Zeci de turişti rătăciţi în munţi refuză să fie salvaţi, că mâine e zi de lucru

Salvamontiștii se confruntă cu o situația bizară în această duminică întructât au primit numeroase telefoane de la turiști rătăciți pe munte care le-au cerut, dacă pot, să vină cât mai târziu să-i salveze, pentru că altfel există riscul să ajungă mâine la muncă la timp.

Situația este într-adevăr disperată, de exemplu un turist aflat în Parâng umblă de cinci ore aiurea pe creste și tot n-a reușit să se rătăcească, tot știe unde se află. Un caz special a avut loc în masivul Bucegi, unde un turist care încerca să se rătăcească în pădure a nimerit la o cabană unde avea loc chiar o conferință de salvamontiști.

Se estimează că peste 150.000 de persoane încearcă în aceste zile să se rătăcească în Carpați, din care majoritatea sunt cetățeni români. Din păcate, datorită defrișărilor excesive, șansele de rătăcire în munți devin tot mai rare și se estimează că până în 2050 Carpații să fie atât de chei încât de pe orice vârf se vor putea vedea localitățile din vale, cabanele și alte locuri unde există structuri cu acoperiș.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

18 septembrie 2022 10:14
Citește mai mult despre: munca Salvamont

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult