Zi neagră pentru comunitatea romă: palatele ţigăneşti au fost revendicate de indieni

Actualii locatari ai palatelor ţigăneşti au intrat în panică după ce mai mulţi cetăţeni indieni au deschis procese prin care le revendică castelele. Deşi spun că nu vor ceda uşor palatele, ţiganii sunt speriaţi de faptul că indienii nu vin singuri, ci călare pe elefanţi. „Strămoşii noştri indieni au venit cu prietenii lor elefanţii în România şi vor să ne ocupe cu abuz palatele”, se plâng ţiganii.

Ei spun că sunt proprietarii de drept ai palatelor, dar că nu mai au acte pe ele, pentru că le-au folosit ca să aprindă focul. „Unii mai baftales au avut vecini cu gaz şi au luat de la ei, dar noi n-am avut bulan. Dacă n-are vecinii noştri gaz, n-are nici noi, aşa că am făcut foc cu ce-am găsit, inclusiv cu actele palatului. Acum nu mai avem cu ce acte să ne apărăm proprietatea”, se plânge unul dinte ţiganii ameninţaţi cu evacuarea.

„De ce credeţi că am făcut turnuleţele alea hidoase? Tocmai pentru a nu ne revendica nimeni palatele. Dacă ştiam că ne trebuia acte, le făceam frumoase şi legal”, îl completează un alt ţigan.

Ei îl bănuiesc pe miliardarul indian Lakhsmi Mittal, proprietarul combinatului de la Galaţi, că s-ar afla în spatele revendicărilor. „E clar că numai cineva cu foarte mulţi bani putea să facă aşa ceva. Deciziile judecătoreşti cu care vor să evacueze la noi au fost obţinute pe mulţi bani. Şi indianul ăla de la Galaţi e singurul cu destui bani ca să cumpere justiţia română. Care oricum nici nu costă aşa mult, pentru el probabil a fost mărunţiş cât le-a dat magistraţilor”, acuză un alt ţigan.

„Ne-au arătat nişte decizii judecătoreşti, dar noi nu ştim să citim. Aşteptăm să vină avocatul de la Bucureşti, să ne citeşte el ce scrie pe hârtiile de la indieni. Oricum, e urât ce fac, noi i-am considerat întodeauna fraţii noştri, chiar nu ne aşteptam să ia palatele noastre”, a adăugat acesta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
8 iunie 2010 22:00
Citește mai mult despre: indian palat retrocedare revendicare tigan

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult