10 lucruri de făcut atunci când eşti obosit la volan

1.    Bea un coniac. Coniacul are proprietatea de a te umple de energie şi de a-ţi ascuţi simţurile, aşa că stresul drumului dispare imediat.

 

2.    Pune capul pe volan şi culcă-te. Atunci când eşti obosit dormitul la volan te ajută să fii odihnit imediat ce te vei trezi la volanul maşinii tale.

3.    Ia un autostopist. Faptul că vei avea cu cine să vorbeşti îţi va distrage atenţia de la drum, care te oboseşte atât de mult.

 

4.    Închide ochii. Oamenii de ştiinţă au dovedit că 90% din oboseala acumulată de organism se datorează privirii, care este foarte solicitantă pentru creier.

5.    Accelerează în curbe. Derapajele maşinii şi şocul dat de sistemul ESP îţi vor ridica nivelul de adrenalină şi te vor alimenta cu energie.

 

6.    Fumează un joint. Unul dintre efectele canabisului este dilatarea pupilelor, aşa că vei vedea mult mai bine obstacolele, iar relaxarea şi buna dispoziţie îţi vor face drumul mai uşor.

7.    Scoate-ţi ambele mâini pe geam. Aerisindu-ţi palmele câte cinci minute vei evita pericolul ca mâinile să-ţi amorţească pe volan.

8.    Pune un copil să conducă, pe genunchi. Copiii au mai multă energie decât adulţii, iar în timp ce el conduce tu te poţi odihni lejer.

9.    Stoarce-ţi coşii de pe faţă. Durerea pe care ţi-o provoci singur în faţa oglinzii retrovizoare te va face să uiţi se oboseală iar ochii ţi se vor umple de lacrimi.

10.     Mergi numai pe contrasens. Maşinile care se apropie din sens opus te vor speria atât de tare încât te vei teme pentru viaţa ta şi nu vei putea dormi nici să vrei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
16 august 2010 22:00
Citește mai mult despre: oboseala sfaturi soferi

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult