10 reguli simple pentru masa de Centenar

• Fără porc la masă, că nu mai avem de unde, au fost incinerați toți;

• Neapărat trebuie să inviți un ungur la masă, ca să ai de cine râde când vorbiți de Centenar;

• Eventual, pui ungurul să aducă el mâncarea şi apoi i-o furi. Doar la fel au făcut strămoșii noștri în 1918, când le-au luat ungurilor Ardealul;

• Și, oricum, mâncarea ungurilor e mai bună, că e mai picantă şi are autostrăzi;

• Înainte de fiecare fel de mâncare intonezi imnul: “Aşa-s românii, umblă numai după fete, roşcate, blonde şi albastre”;

• De Centenar se servește un cocktail special, cu pălincă din Ardeal, zaibăr de Oltenia, orice de Moldova şi apă din Dunăre, numit și Carcalete Centenar;

• Neapărat servești și o salată de boeuf Trianon, în formă de Ungaria Mare – tai felii din ea, iar ungurului îi dai bucata aia mică ce rămâne la final;

• La masă ai voie să asculţi doar cântăreţi cu trei nume: Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Petrică Mâţu Stoian şi Adrian Copilu Minune;

• Scoţi din dulap carpeta cu Unirea din Serai și-o pui pe perete, la loc vizibil;

• La desert, se servește tot alcool, dar tricolor: vişinată, ţuică galbenă din butoi de dud şi spirt Mona.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
12 noiembrie 2018 08:38
Citește mai mult despre: centenar

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult