scoici_mamaia_maneleDescoperire incredibilă făcută pe o plajă din Mamaia. Un turist care a dus o scoică la ureche a auzit, în loc de valuri, acorduri de manele. “La început, nu ştiam dacă sunt manelele pe care le aud mereu în cap. Mi-am dat seama că sunetul vine din scoică, atunci când am realizat că nu mai ascultasem maneaua respectivă pe plajă. Probabil era una nouă, lansată cât am fost intrat la veceu“, spune Robert Acrişor, bărbatul care a făcut descoperirea.

Biologii marini spun că transformarea scoicilor era previzibilă. “Scoicile au tendinţa de a copia sunetele pe care le aud cel mai des în jurul lor. Fascinant e că până şi în scoicile găsite în larg, pe fundul apei, se aud manele”, explică Decebal Popescu, expert în viaţa marină.

Chiar dacă transformarea scoicilor este privită cu ochi buni de majoritatea turiştilor, există şi nemulţumiţi. “Toţi copiii noştri duc scoicile la ureche. Acum, e mult mai uşor să-i educăm muzical de mici. Ce-i rău e că nu poţi să asculţi stereo, că nu găseşti două scoici cu aceeaşi manea. Şi e aiurea să-ţi pui într-o ureche Salam şi în cealaltă Vijelie. E ca şi cum ai asculta Wagner şi Rahmaninov în acelaşi timp”, spune Robert Acrişor.

Autor: Luchian Abel

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Wednesday, 14.08.2013 01:43 Monden

National Cinematografic