semnul-intrebarii-copyCel mai vechi concert al Loredanei ar putea data nu din vremea dacilor, cum era crezut până recent, ci chiar din paleolitic! Cel puţin aşa susţine speologul muzical Decebal Popescu, care a descoperit într-o galerie a peşterii Polovragi o pictură rupestră veche de 42.000 de ani înfăţişând-o pe îndrăgita artistă. Cel mai vechi concert al Loredanei ar putea data nu din vremea dacilor, cum era crezut până recent, ci chiar din paleolitic! Cel puţin aşa susţine speologul muzical Decebal Popescu, care a descoperit într-o galerie a peşterii Polovragi o pictură rupestră veche de 42.000 de ani înfăţişând-o pe îndrăgita artistă.

“Pe lângă rolul de divertisment, pictura cu Loredana avea şi un scop practic: alunga fiarele sălbatice, precum ursul de peşteră sau tigrul cu colţii sabie, exact cum astăzi câinii şi pisicile se sperie de zgomotul aspiratorului sau al râşniţei de cafea”, a explicat savantul.

loredana_groza_pictura_rupestra

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Vasile | Tuesday, 01.10.2013 09:40 Monden

National Cinematografic