mihaela_radulescu_importantÎn fiecare an devine tot mai evident că lumea literară este împărţită în două, între bogaţi şi săraci. România a fost trecută, din nou, la masa săracilor, propunerea noastră pentru premiul Nobel pentru literatură, Mihaela Rădulescu, nefiind agreeată de Academia Regală Suedeză, care a preferat să dea premiul altei femei.

"Răutatea suedezilor se vede de la o poştă. Scriitoarele au vârste apropiate, 80 şi ceva de anişori, a noastră are şi ţâţe mai mişto şi, cu toate acestea, au preferat-o pe cealaltă, doar pentru că e canadiană", a declarat preşedintele Academiei Române, Ion Haiduc. Romanul "În pat cu Elan", al Mihaelei Rădulescu, a fost, ca de obicei, un best-seller în România, depăşind cu mult alte romane româneşti de mare succes cum ar fi "Ceva cu Vama Veche" al lui Tudor Chirilă sau "Sclipici" al Andreei Marin.

De partea cealaltă, preşedintele Academiei Suedeze, Sven Hassel, a declarat că nu a primit nici o carte a Mihalelei Rădulescu, ca să poată lua în calcul pentru un premiu ci doar câteva tăieturi din reviste de modă, uşor lipicioase dar frumos împăturite, precum şi o cerere de prietenie pe Facebook.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 10.10.2013 14:48 Monden

National Cinematografic