nepotism_in_calendarul_ortodoxPatriarhul Daniel a atras atenţia BOR că păstrarea cadavrelor intacte mulţi ani după moarte nu înseamnă neaparat sfinţenie şi nu se datoreaza atât harului, cât formulei chimice din Cola Zero, ai cărei consumatori au tendinţa să fie ocoliţi de microorganisme şi să rămână nealteraţi, precum pungile de plastic.

"Răspândirea de bună mireasmă dupa moarte nu înseamnă miros de ţigări şi Cola", spune Patriarhul. "Ei nu au făcut nicio minune, pur şi simplu nu au putrezit. Am ajuns să nu mai am loc în calendar pentru sfinţii noi care au dat bani să fie acolo pe bune”

PF Daniel are in vizor mai mulţi sfinţi corporatişti, precum Mihai Antenianul, Cuviosul Eugen de Monsanto, Ştefan Arhimandritul Siveco-ului sau Petre Siemensuitul, cunoscuţi ca mari consumatori de Cola şi găsiti neatinşi la mult timp dupa moarte.

Aceştia ar putea fi scoşi din calendar, Biserica motivând că, la cantităţile de Cola şi ţigări pe care le-au consumat în timpul vietii, aceştia nu s-ar descompune nici în acid. "Deşi nu-i vom mai venera, putem în continuare să luăm acasă câte un deget, să îl punem în şifonier ca să scăpăm de molii", asigură BOR.
Scris de Mihai | Wednesday, 12.03.2014 05:16 Monden

National Cinematografic