muzeul_militarFanii armelor de epocă trebuie să se grăbească dacă vor să-şi mai vadă exponatele preferate! În urma escaladării tensiunilor de la graniţa de est, Muzeul Militar din Bucureşti ar putea fi închis câteva luni, tehnica militară expusă - de la archebuze şi iatagane până la motorul cu aburi al singurului tanc românesc din Primul Război Mondial - urmând să fie rechiziţionată pentru echiparea armatei, spune CSAT.

“Ne pare rău pentru părinţii care voiau să-i ducă pe cei mici la muzeu, dar în aceste vremuri tulburi nu putem echipa Armata cu o praştie, o suflătoare de cornete şi o scândură cu un cui ruginit”, confirmă g-ral Deceneu Petrescu. “Avem nevoie de dotările moderne pe care doar Muzeul Militar ni le poate oferi. Sigur, ne va lua ceva să ne obişnuim cu ele, dar a venit vremea să păşim în secolul al XVI-lea.”

Pe lângă halebarda renascentistă, tunul pe care a călărit Ecaterina Teodoroiu şi o jumătate de caschetă sovietică din anii 50, Ministerul Apărării a confiscat din muzeu chiar şi diorama cu atacul de la Smârdan, experţii încercând în prezent să stabilească dacă o putem folosi pentru a ne înspăimânta duşmanii.

ERATĂ: Armata nu va rechiziţiona echipament de la Muzeul Militar, ci de la Muzeul de Istorie

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Monday, 28.04.2014 18:38 Politic

National Cinematografic