mpesa_bancaUn sondaj efectuat printre studenţii români a scos la iveală că preferinţele acestora în domeniul bancar sunt neschimbate de zeci de ani! Deşi vremurile s-au schimbat şi capitalismul le-a invadat vieţile, banca favorită a studenţilor nu e una dintre marile jucătoare de pe piaţa financiară mondială, ci o bancă oarecare dintr-un parc bucureştean, împrejmuită - ce-i drept - de câţiva arbuşti stufoşi care asigură intimitatea.

Bancherii încearcă de ani buni să reproducă succesul băncii din colţul îndepărtat al Herăstrăului, însă eforturile lor nu au fost încununate de succes. “N-am înţeles ce vor. Să ne pupăm în sediul lor?”, a comentat un student, uşor enervat de insistenţele personalului unei bănci bucureştene. “Noi avem banca noastră, sub castanul ăla gros, unde nici nu-ţi trebuie cont. E singura bancă în care avem încredere.”

Deşi s-ar putea crede că tinerii îşi limitează opţiunile refuzând să facă afaceri cu altă bancă decât cea din parc, aceştia i-au asigurat pe cercetători că nu e aşa: “Dacă am de trimis sau primit bani, apelez la serviciul M-Pesa. Nici nu trebuie să mă dau jos de pe bancă!”
Scris de Advert Einstein | Thursday, 22.05.2014 10:54 Monden

National Cinematografic