2 din 3 elevi cred că imnul național e „Last Christmas”, că-l aud în fiecare decembrie

Un sondaj îngrijorător făcut printre elevii din România a scos la iveală că majoritatea nu cunosc imnul național. În schimb, copiii aceștia născuți după 2000 cred că imnul național e „Last Christmas”, melodia regretatului George Michael.

„Lasă-mă că știu, deci, când se aude „Laaaast Christmaaaa, i gave you my heart”, trebuie să ne ridicăm în picioare și să punem mâna la inimă, unde se află dragostea față de țară. De ce este această melodie imnul național? Cred că pentru că explică bine cum noi iubim România dar ea nu prea”, a declarat Ionel, elev în clasa a șaptea.

La nivelul Ministerului Educației s-a constituit o comisie pentrnu a remedia aceste deficiențe grave în sistemul de învățământ. O problema ridicată a fost cea a educației, că elevii nu știu că melodia aia se numește „Careless Whisper” și habar n-au s-o caute pe Spotify dacă e cazul. Altă discuție se va purta în jurul drepturilor de autor, dacă trebuie să-i dăm lui George Michael sau neamurilor lui bani că i-am folosit melodia drept imn național și ce scuză putem folosi să nu plătim.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
26 decembrie 2019 20:12

Alte articole

Vezi mai mult