• Litoralul românesc e raiul biologilor. Aici au găsit în frigiderele restaurantelor specii dispărute de acum 50 de ani;
• În 90% din situaţiile în care turiştii simt duhoare de alge, de fapt cineva tocmai deschisese uşa bucătăriei unui restaurant;

ratatouille_de_romania.jpg

• O familie din Braşov a intrat la bănuieli după ce au venit cu ursul în vacanţă şi nici el nu se atingea de mâncare;
• Restaurantul unguresc din Mamaia se laudă cu carne de pe vremea când Ardealul era al lor;
• Viorel Lis are de fapt doar 33 de ani, dar a mâncat odată o şaorma la Costineşti;
• Nici vânzătorii de porumb nu mai sunt ca pe vremuri. Acum au fiţuici cu poeziile;
• Reţeta dobrogeană de kurtoş: se lasă o franzelă în bucătărie până îi mănâncă şobolanii miezul;
• Orice ar încerca să-ţi spună chelnerul, nu există niciun peşte cu picioare;
• La ciorbă, în loc să pui oţet, mai bine bagi spirt sau alt dezinfectant;
• Majoritatea turiştilor beau apă de mare de bunăvoie, să scape de gustul de mâncare stricată;
• Costineştiul s-a luptat ani de zile ca să-şi schimbe denumirea iniţială de Cufureşti;
• Zici că eşti pe Coasta de Azur. Pe litoralul românesc nu există brânză fără mucegai;
• Mulţi turişti români nu realizează că mâncarea e stricată, fiind convinşi că le put picioarele;
• Dacă ai nevoie la toaletă, nu te lua după miros, că ajungi în bucătărie;
• An de an, chelnerii se chinuie să bată recordul din 2003: o pereche de şlapi vânduţi pe post de calcan;
• Dacă vrei să fii sigur că mănânci nişte carne proaspătă pe litoral, mănâncă-ţi o mână;
• La cât de proastă e mâncarea, e de înţeles de ce românii mănâncă atâtea seminţe;
• Dacă laşi o clătită pe a doua zi, se întăreşte şi o poţi folosi pe post de frisbee;
• Notele din cluburile din Mamaia sunt atât de mari pentru că mâncarea e extrem de proastă şi turiştii dau toţi banii pe băutură;
• Turiştii din Vamă beau atât de mult ca să vomite ce-au mâncat;
• Dacă înghiţi o muscă, probabil e cea mai sănătoasă mâncare din ziua aia.

Scris de TNR | Saturday, 08.07.2017 01:58 Monden

National Cinematografic