Peste 30 de bucureșteni au ajuns la spital cu simptome grave de comunism, după ce au mâncat ieri ciorbe gătite de Vasile Ernu, pe o terasă de pe Calea Griviței. Surprinde faptul că Vasile Ernu a  acceptat să gătească pe o terasă capitalistă, dar patronul acesteia, Răzvan C., a recunoscut că l-a păcălit pe Ernu că terasa ar fi de stat, altfel nu ar fi acceptat.

vasile_ernu_bucatar_comunism.jpg Pe lângă că s-au ales cu comunism, clienții terasei au trăit o serie de umilințe. Vasile Ernu i-a pus să stea la o coadă imensă pentru ciorbe, iar pe de altă parte l-a servit pe tovarășul său Costi Rogozanu prin spate, peste rând.

De asemenea, i-a amenințat că aranjează să-i trimită în gulag pe clienții care nu i-au apreciat ciorbele. Unii clienți au fost însă ingenioși și, după ce i-au dat lui Vasile Ernu un pachet de Kent sau de cafea, au primit nu doar o ciorbă mai bună, cu mai multă carne, ci și o strângere tovărășească de mână.

Pentru Vasile Ernu situația nu se prezintă deloc bine în prezent. El nu doar că riscă amenzi pentru că a gătit ciorbe cu germeni de comunism, dar a și pierdut ajutorul de șomaj. Oficiul de muncă s-a autosesizat după ce a aflat că Ernu a  muncit într-o terasă capitalistă, astfel că ajutorul de șomaj i-a fost anulat.

Nea Costel, drojdier:

“Până şi eu mă trezesc pe 26 mai ca să merg la vot! N-ai nicio scuză dacă stai acasă!”

Scris de Calin | Monday, 04.04.2016 15:30 Monden

National Cinematografic