harry_potter_dezlegatPentru că următorul film cu Harry Potter se va filma în România, la Sintești, actorul Daniel Radcliffe a trebuit să dea piept cu birocrația din România.


Simplul acord comercial dintre Warner Bros și un studio privat din România nu a fost suficient pentru ca filmările să poată începe. Harry Potter a trebuit să obţină întâi o viză vrăjitorească de la Marele Consiliu al Tămăduitoarelor din România (MCTR) şi apoi un atestat de liberă practică de la Ministerul Român al Ghicitoriei. La final, actorul a trebuit să depună 10 mii de euro la Fondul Naţional pentru Cositor şi Apă Neîncepută (FNCAN).


Acţiunea filmului se petrece în Gipsy Shire, o localitate în care toată lumea lucrează în domeniul magiei. Cei care au trecut prin Sinteşti au povestit că aici au fost martorii unor dispariţii misterioase, care i-au lăsat practic în fundul gol. Producătorii filmului căutau demult un astfel de loc, aşa că au fost dispuşi să facă orice pentru a putea filma în Sinteşti. După ce Daniel Radcliffe a obţinut avizele de vrăjitor şi tămăduitor, el a fost obligat să treacă şi printr-un ritual iniţiatic foarte dur al tămăduitoarelor din Sinteşti. În timpul acestui ritual, Harry Potter a fost scuipat la subţioară, măzgălit cu rahat de pupăză pe frunte, înţepat în testicule cu ace de pin şi, nu în ultimul rând, infestat cu păduchi laţi. După toate astea a fost legat la ochi şi pus să numere cu voce tare până la 100 de mii de euro.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de adi | Tuesday, 09.11.2010 20:08 Monden

National Cinematografic