39 de ani de când Prunariu și-a mințit soția că a fost în spațiu ca să iasă la bere

În plină distanţare socială, am uitat să sărbătorim evenimentele marcante ale istoriei ţării! Luna trecută s-au împlinit 39 de ani de când Dumitru Prunariu a inventat scuza cu „merg în spaţiu” ca să iasă la o bere cinstită cu prietenii săi.

Deşi avea interdicţie la bere, spun apropiaţii, Prunariu a susţinut că a fost cooptat de sovietici pentru o misiune spaţială la bordul staţiei Saliut-6. Ulterior, „cosmonautul” a lipsit 8 zile de acasă şi a venit fără bani, cu tricoul rupt şi cu tot felul de prostii desenate cu markerul pe faţă.

„Când intrat pe uşă clătinându-se, Prunariu a avut prezenţa de spirit să găsească tot felul de explicaţii haioase”, povesteşte Marcel Paul, istoric. „Că lipsa gravitaţiei duce la pierderea masei osoase, că radiaţiile cosmice îţi dau stări de greaţă… A pus-o pe soţia lui să ţină chiar şi jaluzelele trase, că s-ar fi obişnuit cu întunericul nesfârşit al spaţiului interplanetar.”

De la succesul epocal al lui Prunariu, 7400 de bărbaţi români au declarat că au participat, într-o formă sau alta, la misiuni spaţiale sovietice.

Scris de Vasile
12 iunie 2020 15:06
Citește mai mult despre: bere

Alte articole

Vezi mai mult