40 de săteni, treziţi grav după ce o cisternă cu zeamă de varză s-a răsturnat în judeţul Vaslui

40 de localnici, majoritatea alcoolici, au fost treziţi din beţie sau mahmureală în această dimineaţă după ce o cisternă care transporta 6 tone de zeamă de varză s-a răsturnat în comuna vasluiană Bursuci.

Potrivit martorilor oculari, lichidul puternic mirositor ar fi inundat zeci de curţi, trezind nu doar sătenii, ci şi animalele acestora. “Până la curăţarea zonei de către un echipaj specializat, cetăţenii sunt rugaţi să ocolească zona pentru a nu dezvolta, la rândul lor, probleme de luciditate din cauza contactului cu moarea de varză”, spune şeful Poliţiei locale, Romică Asimionesei.

“Victimele au fost transportate urgent la birtul comunal, unde li s-a administrat primul ajutor. 5 dintre săteni, aflaţi într-o stare gravă de trezie, cu vorbire articulată şi mers biped, au fost transferaţi ulterior la Vaslui. Restul au fost externaţi şi s-au întors cu bine în şanţurile lor.”

Cu această ocazie, primarul comunei Bursuci a declarat că va găzdui la iarnă o conferinţă pe tema pericolelor ingestiei accidentale de zeamă de varză.

Scris de Vasile
23 septembrie 2014 13:09
Citește mai mult despre: accident betivi Vaslui zeama de varza

Alte articole

Vezi mai mult