Daniel-Buzdugan-bombaDaniel Buzdugan a sunat în această dimineață la 112 pentru a anunța că în incinta Aeroportului Băneasa se află o bombă. Cu o voce sfârșită, gâfâind de oboseală și de groază, Buzdugan a lăsat să se înțeleagă că toți călătorii și angajații companiilor aeriene sunt în mare pericol.

Omul de radio s-a prezentat ca Ahmed Hassan Hussein, un prosper om de afaceri saudit care a terminat stomatologia la Târgu Mureș. În timpul convorbirii, el a început la un moment dat să plângă, deoarece, brusc, i s-a părut șucară ideea ca însuși fiul lui din prima căsătorie să fie atentatorul sinucigaș.

Între Buzdugan și operatoare a avut loc următorul schimb de replici, pe care-l puteți asculta mâine dimineață la Radio Zu, dacă poliția nu confiscă între timp înregistrarea:

Buzdugan: Alo, bună ziua. Numărul de urgență 112?

Operatoarea: Nu, greșeală. Ce număr ați format? (Operatoarea așteaptă un moment) Glumesc, aici e 112.

Buzdugan: Doamnă, vă sun și eu cu o problemă.

Operatoarea: Da, spuneți.

Buzdugan: Dar este urgentă.

Operatoarea: Vă ascult.

Buzdugan: Doamnă, pe Aerobortul Băneasa este un bomb. Așa se zice corect, nu? Bomb.

Operatoarea: Nu, dar ce mai contează?

Buzdugan: Am făcut facultatea la Târgu Mureș. Stomatolgia. Dacă vorbesc cu greșeli, să știți că așa am învățat limba, de la unguri.

Operatoarea: Numai puțin, să dau și eu mai departe. (Se aude prin telefon cum operatoarea se adresează altcuiva: Băieți, aveți drum prin Băneasa? Cică e o bombă pe aeroport. Vericați voi, da?)

Buzdugan: Doamnă, mi-e teamă pentru viața fiului meu. Spuneți-le să aibă grijă de băiat, că e copil bun. Anturajul îl strică. De când s-a înhăitat cu băieții ăștia a început să fumeze, să piardă nopțile, să decapiteze occidentali.

Operatoarea: Mă scuzați, nu v-am urmărit. La ce vă referiți?

Buzdugan: Fiul meu, zic. El e cu bomba pe aeroport.

Operatoarea: Cum îl cheamă pe fiul dumneavoastră?

Buzdugan: Nu contează, că oricum are acte false. Eu mă numesc Ahmed Hassan Hussein și sunt un prosper om de afaceri saudit. Averea mea se ridică la o cifră de...

Operatoarea: Și fiul dumneavoastră?

Buzdugan: Pe el îl cheamă Paul Ionescu, că a luat numele maică-sii, dar și-a facut acte false pe numele de Mahmud Sheik. El e mai tuciuriu, așa, și, cu numele ăla românesc, lumea îl lua drept țigan.

Operatoarea: Am înțeles. Domnule Hussein, puteți sta liniștit. În acest moment, Aeroportul Băneasa este evacuat, toate cursele au fost suspendate și colegii mei caută bomba de care spuneți.

Buzdugan: Încă ceva, doamnă. Ascultați Radio Zu? Numele meu este Daniel Buzdugan și aceasta a fost o farsă.

Operatoarea: Vai de mine, nu-mi vine să cred! Mi-ați făcut-o, domnu' Buzdugan. Când mă dați la radio?

Buzdugan: Mâine, doamnă. Să ne ascultați mâine dimineață.

Operatoarea: M-ați păcălit, nu v-am recunoscut vocea, dar să știți că în ultimul an au mai sunat vreo zece descreierați care mi-au făcut tot farsa asta. Nu sunteți deloc original. Mai ușor cu furăciunile!

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Dan | Saturday, 16.04.2011 09:22 Monden

National Cinematografic