Biografia_lui_Steve_Jobs_va_avea_mai_multe_versiuniBiografia fondatorului Apple,  ”Steve Jobs”, scrisă de Walter Isaacson, a fost comandată în avans de zeci de mii de persoane, cu toate că va fi lansată abia pe 21 noiembrie.  Editura Apple Publishing a anunţat că prima ediţie a cărţii, cunoscută drept „Steve Jobs 1”, va conţine numeroase greşeli de tipar şi chiar 2 pagini lipsă, erori care vor fi corectate în versiunea următoare, „Steve Jobs 2”.

Pentru primăvara lui 2012, Apple Publishing a anunţat „Steve Jobs 3”, cu exact acelaşi conţinut, dar cu copertă de culoare albă. După care, în 2013, vor fi lansate versiunile ”Steve Jobs  4” şi „Steve Jobs 4S”, care vor conţine 5 pagini suplimentare, vor avea copertă cartonată, iar în cazul „Steve Jobs 4S” se va folosi mai mult lipici la legarea paginilor. Evident, cu cât versiunea e mai înaintată, cu atât va creşte şi preţul biografiei.

Apple Publishing sunt totuşi îngrijoraţi de zvonurile conform cărora în China ar fi apărut o copie a primei ediţii care, în ciuda titlului uşor modificat („Stiff Jobs”), are acelaşi conţinut ca varianta oficială, cu excepţia paginilor lipsă şi a greşelilor, care au fost corectate. Apple Publishing a denunţat această ediţie-pirat drept o tentativă absolut ruşinoasă de exploata pentru profit durerea pricinuită de dispariţia lui Steve Jobs.

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea noastră. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Radu | Friday, 07.10.2011 12:47 Monden

National Cinematografic