implant_de_burtaAceastă transformare de imagine le ajută foarte mult pe femei în plan social, pentru că le dă un aer misterios, de promiscuitate, arătând că sunt disponibile şi uşor de convins să facă sex. Statisticile arată clar că femeile care sunt gravide au mai mult succes în carieră și acceptă să fie pipăite pe burtă în public. În schimb, femeile care nu au burta la gură trec aproape neobservate, pentru că societatea promovează o anumită imagine idealizată a femeii gravide, cu burta cât pepenele.


Implantul de burtă este o soluție și pentru femeile care sunt cu adevărat gravide dar nu sunt mulțumite de dimensiunile burții lor. În primele luni de sarcină burta femeii abia dacă se observă prin rochie, ceea ce le face pe femei să se simtă umilite. Apoi apare concurența, pentru că femeile când se duc la toaletă își compară burțile, asta ca un mijloc de a stabili o ierarhie în grup.


Psihologul Petru Găuraru este de părere că femeile care au burta la gură transmit bărbaților mesajul încurajator că nu mai sunt virgine. „În mod inconștient, atunci când vezi o femeie cu burtă te gândești că ea și-a început viața sexuală și că poate să îți producă și ție un moștenitor. Mai mult, dacă o iei de nevastă, la un moștenitor produs primești și unul gratis.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de adi | Tuesday, 29.11.2011 17:14 Monden

National Cinematografic