femeile_iau_lectii_de_gatit_ca_sa_evite_violenta_domesticaCea mai nouă campanie împotriva violenţei domestice îşi propune să facă uitate vremurile în care femeile luau bătaie de la soţii lor. Fundaţia Patru Lăbuţe Peste Faţă a demarat o serie de cursuri de gătit, care le vor ajuta pe femei să-şi însuşească nişte aptitudini decente în bucătărie, evitând astfel să mai încaseze scatoalce perfect justificate de la soţii lor.

“Am constatat că, deşi principala cauză a violenţei domestice este băutura, pe locul doi, la mică distanţă, se situează mâncarea”, ne-a declarat Miruna Andronescu, preşedintele fundaţiei. “Aflaţi sub influenţa sosurilor execrabile şi a legumelor de tot rahatul pregătite de soţiile lor, bărbaţii îşi ies din fire şi recurg la gesturi violente pe care le regretă a doua zi, atunci când sunt sătui după ce au mâncat la vreo sharomerie de cartier.”

Miruna Andronescu nu este la prima acţiune de acest fel. Luna trecută, ea a deschis un adăpost pentru victimele violenţei domestice, unde femeile bătute cu cruzime de soţii lor au ocazia să înveţe să vorbească cu un bărbat şi să îi prepare acestuia mâncăruri comestibile. “Trebuie să înţelegem că aceste femei sunt lipsite de orice ajutor”, ne-a explicat preşedintele Fundaţiei Patru Lăbuţe Peste Faţă. “Dacă nu le învăţăm noi că nu trebuie să cicălească un bărbat, n-are cine să le înveţe. Şi pe urmă îşi vor lua din nou bătaie, pe bună dreptate.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Dan | Wednesday, 30.11.2011 09:55 Monden

National Cinematografic