Regele_Cioaba_are_un_acvariu_cu_pesti_pirandaDeşi numele regelui Cioabă e de ceva vreme celebru şi în afara tramvaielor de pe linia 34, puţini sunt cei care ştiu că îndrăgitul suveran al ţiganilor este şi un mare pasionat de acvaristică. Mai mult, de curând regele Cioabă a reuşit să pună mâna pe o specie extrem de rară, peştii piranda, foarte apreciaţi pentru coloritul lor viu.

„E vorba de o specie exotică faimoasă pentru ferocitate”, spune Majestatea Sa, „practic dacă arunci un om într-un râu plin de astfel de peşti, când îl scoţi are buzunarele goale până la os. De asemenea, peştii piranda îi atacă pe cei care practică scufundarea, furându-le buteliile de scafandru când nu stau cu ochii pe ele.”

Afară de peştii piranda, regele Cioabă spune că a mai avut până de curând şi un peşte-şpagă, dar acesta i-a băgat ceva în buzunar şi, ca urmare, suveranul s-a făcut că nu-l vede când scapă din acvariu. „Tatăl meu, în schimb”, povesteşte Majestatea Sa, „umpluse casa de cai de mare, era o mizerie în casă ca într-un grajd. El săracul aşa apucase, să ţii calul de mare în casă, cum e tradiţia. După aia noi i-am dat afară, în curte, că noi nici pisica de mare n-o ţinem înăuntru, fiindcă se plânge nevastă-mea că lasă solzi peste tot.”
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Radu | Friday, 02.12.2011 18:43 Monden

National Cinematografic