comediant_tiganDupă italieni şi francezi, a venit rândul ţiganilor să ne ia la mişto. Un cunoscut comic de etnie romă i-a ironizat pe români într-o emisiune de la postul  Strehaia 2, spunând despre conaţionalii noştri că dorm în case, la fel ca vitele, şi se spală în fiecare zi, de parcă ar fi raţe. "Care e faza cu românii? De ce nu strâng ei niciodată fier vechi?" s-a întrebat retoric comediantul rom, în aplauzele celorlalte persoane prezente în studio.

Din fericire, glumele pe care le-a făcut comicul ţigan din Strehaia nu au rămas nesancţionate. Ministrul român de Externe, Theodor Baconschi, a intervenit la nivel diplomatic şi a trimis o scrisoare de protest pe adresa regelui Cioabă, căruia îi cere să oprească toate ironiile ieftine la adresa noastră, ca popor. Baconschi s-a plâns că glumele nu fac decât să vehiculeze o imagine stereotipă a românilor, aceştia nefiind nici pe departe aşa cum îi descriu ţiganii.

Dar mai bine să redăm un scurt fragment din conţinutul scrisorii: "Glumele pe care le-a făcut comicul Şurubel Stamate promovează o imagine falsă a românilor, care ar putea crea tensiuni etnice inutile între ei şi ţigani. E adevărat, există români care nu vor să meargă la cerşit, dar asta-i viaţa. N-ai să vezi pădure fără uscături."
beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Dan | Thursday, 08.12.2011 17:03 Monden

National Cinematografic