cartianu-revolutie1Cea mai recentă carte a jurnalistului Grigore Cartianu se adresează celor care vor să afle adevărul despre evenimentele din 1989 și să învețe să coloreze, în același timp. Lansată în foaierul tearului Țăndărică, lucrarea vine cu dezvăluiri cutremurătoare. Potrivit autorului, este prima carte care vorbește pe larg despre implicarea în Revoluție a unor personalități străine, precum Donald Rățoiul și duhul din lampa lui Aladin.

“În noua mea carte de colorat, o să-l vedeți pe revoluționarul Gelui Voican Voiculescu așa cum nu l-ați mai văzut niciodată: desenat doar din contururi și necolorat pe dinăuntru,” a explicat Cartianu.

Jurnalistul a mai spus că lucrarea lui minuțios documentată se bazează pe poveștile de adormit copiii pe care le-a auzit de-a lungul timpului despre Revoluție. “Am făcut cercetare pe teren toată vara trecută. Am stat de vorbă cu oamenii cu care mergeam la coasă și le-am înregistrat toate relatările cu telefonul mobil. Trebuie să știți că unii dintre ei chiar au fost în mijlocul evenimentelor, deoarece la acea dată aveau televizor și vedeau în timp real tot ce se petrece la București, în studioul 2.”

În încheiere, Cartianu i-a îndemnat pe micuții prezenți la lansare să-i cumpere volumul și a dat autografe, executând niște x-uri foarte elegante pe pagina de gardă a cărții. “Vă  rog să luați aminte la toate dezvăluirile pe care le fac în paginile acestei lucrări. Este o carte care se citește cu atenție, cu creionul de colorat în mână.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Tuesday, 13.12.2011 14:50 Monden

National Cinematografic