7 tone de păr de pe cur, vândute ca mărar în pieţele din Bucureşti

Ai grijă ce presari pe delicioşii cartofi prăjiţi cu brânză sau usturoi! ANPC şi Poliţia Română avertizează că, în ultimele şase luni, peste 7 tone de păr de pe cur au fost vândute în mai multe pieţe bucureştene, sub eticheta frauduloasă de „mărar”.

Oamenii legii s-au sesizat în momentul în care cineva a descoperit, în legătura proaspăt cumpărată, un fir alb. „Nu există mărar alb. Era clar că era un păr scurt şi creţ, provenind cel mai probabil de pe o fesă mai în vârstă. Atunci am prelevat probe de mărar din mai multe pieţe şi am descoperit că de pe unele se lua pur şi simplu cu degetul vopseaua verde”, explică inspectorul Marcel Stere, coordonatorul anchetei.

Poliţiştii au făcut o serie de percheziţii la saloanele de cosmetică situate în apropierea pieţelor agroalimentare, unde mii de bărbaţi se epilează zilnic în părţile posterioare, însă nu au fost găsite elastice de tipul celor folosite pentru a lega mărarul.

„Nu ştim încă dacă avem de a face cu păr produs la faţa locului sau importat din China, însă până la finalizarea anchetei, vă sfătuim să alegeţi cu încredere pătrunjelul, sau măcar să mirosiţi cu atenţie verdeaţa”, a precizat reprezentantul autorităţilor.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
18 martie 2021 18:30
Citește mai mult despre: frauda piata

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult