70.000 de alpinişti leneşi au semnat petiţia „Scară rulantă pe Everest“

Mobilizare exemplară a comunității de alpiniști leneși: în doar câteva ore peste 70.000 au semnat o petiție care cere montarea de scări rulante spre vârful Everest. Cifra este cu atât mai spectaculoasă cu cât semnăturile aparțin, totuși, unor puturoși, persoane care cu greu fac vreodată ceva.

Inițiatorii petiției spun că o scară rulantă în Everest ar aduce multă bunăstare în Nepal sau Tibet. Ei spun că numărul turiștilor ar exploda, pentru că fiecare burtos va vrea să bifeze Everestul dacă poate face asta fără efort. Și, pe lângă taxa de urcare, acești turiști ar și cheltui mulți bani pe mâncare și băutură, bani care ar rămâne în buzunarele localnicilor.

Petiția are o grămadă de fani chiar și în România. Printre ei, tânărul cocalar Geo Lemandroi, un pasionat al urcatului pe munte în șlapi. El spune că încă de când a urcat prima dată încălțat cu șlapi în Bucegi visează să ajungă într-o zi pe Everest. „Până acum mi-au refuzat accesul în șlapi, dar dacă apare rulanta, nu mă mai pot opri“, exultă cocalarul.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
23 februarie 2022 18:00
Citește mai mult despre: Everest

Comentarii 1 comentariu

  • Recomand macar un palton pe scara rulanta, nu de alta, dar e lunga si bate vantul…

Alte articole

Vezi mai mult