festival_antic_la_mamaiaArheologii constănţeni au indicii clare că în perimetrul staţiunii Mamaia s-ar afla urmele unuia dintre cele mai vechi festivaluri de muzică uşoară din lume. Acestea vor fi scoase la iveală în perioada 23-26 august.

Expertiza preliminară a indicat prezenţa unui zăcământ important de naftalină, în special în zona Teatrului de Vară, ceea ce confirmă bănuielile cercetătorilor. “La San Remo, în Italia, un astfel de zăcământ s-a descoperit în apropierea unui festival datând din vremea etruscilor“, a declarat curatorul sitului, Horia Moculescu. “Pe teritoriul României mai exista o exploatare antică de naftalină la Braşov, de unde am dezgropat mai mulţi cerbi dacici de aur.”

Descoperirea ar putea confirma o ipoteză mai veche, care susţine că vechii greci şi-ar fi retras coloniile de la Marea Neagră de plictiseală.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Saturday, 04.08.2012 16:05 Monden

National Cinematografic