George_BacoviaOameni de cultură, prieteni ai autorului, savanţi sau simpli cetăţeni sărbătoresc astăzi 131 de ani de la naşterea poetului George Bacovia. Cunoscut ca un om “de viaţă”, plin de energie, Bacovia a plecat timpuriu dintre noi, la doar 75 de ani.

“Se ştie că Bacovia, George cum îi spuneam noi, a suferit toată viaţa de o boală necruţătoare. Din păcate ăsta e sistemul medical românesc, te omoară cu zile. Dacă ar fi avut şansa unui tratament la o clinică în Viena ar fi trăit şi acum”, a povestit un apropiat al artistului. Despre Bacovia, prietenii acestuia spun că era un tip optimist, care ţinea la caterincă. “Erau mişto chefurile cu Bacovia, petrecerea începea abia când apărea el. Se îmbăta cu Arghezi şi cântau melodii de-ale lui Gică Petrescu până dimineaţa”, a povestit Florin Piersic cu ocazia comemorării poetului.
beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Monday, 17.09.2012 21:04 Monden

National Cinematografic