O altercaţie violentă a tulburat ieri liniştea unui club din centrul Bucureştiului după ce doi hipsteri au aflat că erau fani ai aceleiaşi formaţii obscure. În comunitatea hipsterilor, a asculta o trupă pe care şi altcineva o cunoaşte este o gafă majoră, oraşe precum Berlinul confruntându-se de mult cu lupte între hipsteri declanşate de gusturi muzicale similare.

hipsteri_bataie_gusturi_muzicale.jpg “A început ca o discuţie amicală”, a declarat Jon Ivaşcu, unul dintre hipsterii implicaţi în incident. “I-am spus că îmi plac islandezii de la Jfrðssmákur, el a răspuns că nu a auzit de ei, dar că mi-o recomandă pe folkista vietnameză Gok Kông. Atunci am adus vorba de trupa germană de brit-pop Jammernde Ärsche, iar el mi-a răspuns că îi ştie. Aşa ceva nu se face, a fost foarte urât din partea lui. Mi-am ieşit din fire şi l-am lovit cu poşeta.”

Celălalt hipster a fost internat de urgenţă, suferind de o fractură a ramei de la ochelari. Acesta ar fi declarat că nu mai este fan Jammernde Ärsche de când au devenit comerciali: “În momentul în care te ascultă deja doi oameni, nu mai ai cum să faci muzică bună.”

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Vasile | Friday, 28.09.2012 16:02 Monden

National Cinematografic