eba_e_fan_shoppinghauerMezina preşedintelui Băsescu se laudă că, de când s-a căsătorit, a început să-şi aloce mai mult timp pentru lectură. „Simt că devin o persoană din ce în ce mai cultă”, spune Eba. „De când am renunţat la burlăcie, am decis să dedic lecturii până la 10 minute pe lună. Asta înseamnă aproape o pagină de carte citită lunar”.

Din lecturile recente, Elena Băsescu spune că a fost impresionată cel mai mult de filosoful german Shoppinghauer. „Recunosc, am început să-l citesc pe Shoppinghauer din cauza numelui frumos pe care îl are, dar am fost cucerită de ideile lui. Iubesc la nebunie cartea lui «Lumea ca voinţă şi prezentare de modă»”.

După ce va termina cărţile lui Shoppinghauer, Eba spune că vrea să-i aprofundeze pe doi dintre cei mai importanţi filosofi francezi ai secolului XX: „Urmează «Diseminarea artificială« a lui Jacques Querida şi cartea pe care Gilles Delhaize a scris-o împreună cu Felix Gaultier, «Ce este filosofia?». În plus, de când m-am căsătorit mănânc doar biscuiţi filosofici, Leibniz”.
beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Calin | Wednesday, 03.10.2012 15:52 Monden

National Cinematografic